Micromobiliteit

ANIMATION


Micromobiliteit

Segway, monowheel, elektrische step,… Er zijn steeds meer nieuwe voortbewegingstoestellen die de intermodaliteit van het woon-werkverkeer zeker kunnen bevorderen. Dit ervaringsgerichte atelier laat je kennismaken met deze toestellen.


Meer info

VR fietssimulator

ANIMATION


VR fietssimulator

Deze fietssimulator heeft als doel om bestuurders te sensibiliseren over de risico’s tijdens het fietsen. Zo leren we fietsers op een correcte manier anticiperen op potentiële risico’s. We duiden automobilisten op de gevaren in de interactie met kwetsbare weggebruikers en geven concrete tips.


Meer info

Praktische initiatie: Elektrische fiets (1/2 dag)

TRAINING TRACK & ROAD


Praktische initiatie: Elektrische fiets (1/2 dag)

Dat de e-bike de afgelopen jaren het hart van vele Belgen heeft veroverd, staat buiten kijf. Elke dag maken immers talloze mensen gebruik van de elektrische fiets om zich te verplaatsen. Zo ook naar het werk. De voordelen daarvan? Je hoeft niet aan te schuiven in de file of urenlang te pendelen. En een goede conditie krijg je er zonder veel moeite bij. Maar de e-bike brengt ook heel wat nieuwe risico’s met zich mee. Zo ligt de gemiddelde snelheid van een elektrische fiets hoger dan een gewone fiets waardoor andere weggebruikers de snelheid van de fietser moeilijk kunnen inschatten, met ongevallen bij uitritten en kruispunten als gevolg.


Meer info

Praktische coaching: Elektrische fiets (op de openbare weg)

TRAINING TRACK & ROAD


Praktische coaching: Elektrische fiets (op de openbare weg)

Dat de e-bike de afgelopen jaren het hart van vele Belgen heeft veroverd, staat buiten kijf. Elke dag maken talloze mensen immers gebruik van de elektrische fiets om zich te verplaatsen. Zo ook naar het werk. De voordelen? Je hoeft niet aan te schuiven in de file of urenlang te pendelen. En een goede conditie krijg je er gratis bovenop. Maar de e-bike brengt ook heel wat nieuwe risico’s met zich mee. Zo ligt de gemiddelde snelheid van een elektrische fiets hoger dan een gewone fiets en kunnen andere weggebruikers de snelheid van de fietser moeilijker inschatten. Ongevallen bij uitritten en kruispunten zijn daarvan het gevolg.


Meer info

Interactieve workshop: Elektrische fiets

WORKSHOP


Interactieve workshop: Elektrische fiets

Steeds meer pendelaars ontdekken de fiets voor hun verplaatsingen van en naar het werk. Werknemers en verzekeraars worden geconfronteerd met een stijging van het aantal verkeersongevallen bij fietsers tijdens woon- werkverkeer. Fietsers hebben per kilometer een risico dat meer dan 20 keer zo hoog is als dat van een autobestuurder. Deze workshop brengt fietsers inzichten bij over veilig fietsen om bewuster om te gaan met risico’s wat zal leiden tot minder ongevallen.


Meer info

Webinar Studio

WORKSHOP


Webinar Studio

Dankzij onze 40 jaar ervaring in veiligheid, verkeersveiligheid en mobiliteit kunnen we 5 interessante en bovendien uiterst actuele webinars aanbieden, rekening houdend met de huidige trends, ondersteund door recent cijfermateriaal en gepresenteerd door ervaren presentatoren die interactie maken met uw publiek.


Meer info
icone_newsletter Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Vias academy en abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief
* Wij geven jouw e-mailadres niet door aan derden en garanderen de vertrouwelijkheid van de door je verstrekte gegevens.