Praktische opleiding: afleiding achter het stuur (halve dag)


Deze opleidingssessie van een halve dag is gericht op veiligheid. Het hoofddoel is de deelnemers bewust te maken van de gevaren van afgeleid rijden. Je leert hoe u zich op de weg kunt concentreren en hoe u risicovolle situaties het beste kunt vermijden. Je wordt ook geconfronteerd met verschillende gevaarlijke situaties en leert hoe je gepast moet reageren.

Deze opleiding zal u in staat stellen de directe en indirecte kosten in verband met ongevallen te verminderen.

 

  • Voor deze formule kunnen wij groepen van 6 tot 12 personen ontvangen;
  • Een halve dag op de rijvaardigheidspiste in Nivelles of Francorchamps.

 

Deze opleiding is gestructureerd in 3 grote delen:

  1. Workshop afleiding in het verkeer: Je leert je bewust te zijn van de schadelijke effecten van afleidende elementen achter het stuur, zoals de smartphone en de GPS. Je leert ook na te denken over nuttige strategieën om de beschikbare tijd efficiënt te gebruiken zonder je veiligheid in het verkeer in gevaar te brengen.
  2. AI-rijsimulatortests: geënsceneerd rijden op openbare wegen met en zonder afleiding (stad, snelweg, autosnelweg). Door de deelnemers met authentieke noodsituaties te confronteren, kan de instructeur observeren hoe zij reageren en zelfs, dankzij de videofunctie, nagaan of zij de veiligheidsregels al dan niet hebben toegepast.
  3. Tests op de trainingsbaan: meting en analyse van de individuele reactietijd met een remograaf (een wetenschappelijk instrument dat in de auto's is ingebouwd), noodstop bij een obstakel, ontwijken van watermuren op gladde ondergrond. 

Al deze activiteiten stellen de leerlingen in staat zich bewust te worden van het risico van afgeleid rijden en hun gedrag op duurzame wijze te veranderen.

 

 

Prijs

Vanaf 250 euro (excl. BTW) per persoon voor een groep van 12 personen. De duur van de opleiding is een halve dag. Aanbod op maat, afhankelijk van het aantal deelnemers. 

De prijs omvat onder meer de huur van het terrein en de leslokalen, ontvangst met koffie, professionele begeleiding, voertuigen en verzekering.


Praktische opleiding: afleiding achter het stuur (halve dag)
offerte aanvraag