Praktische opleiding: afleiding achter het stuur (1/2 dag)


Op zoek naar een praktische en ludieke opleiding om jouw medewerkers bewust te maken van de gevaren van afleiding achter het stuur?

Deze halve dag coaching is precies wat je nodig hebt!

 

Waarom?

Het hoofddoel is de deelnemers bewust te maken van de gevaren van afgeleid rijden. Je leert hoe je je op de weg kan concentreren en hoe je risicovolle situaties het beste kunt vermijden. Je wordt ook geconfronteerd met verschillende gevaarlijke situaties en leert hoe je gepast moet reageren.

 

Hoe?

Door deze opleiding zullen de directe en indirecte kosten in verband met ongevallen verminderen.

Voor deze formule kunnen wij groepen van 6 tot 12 personen ontvangen.

Een halve dag op de rijvaardigheidspiste in Nijvel of Francorchamps.

Deze opleiding is gestructureerd in 3 grote delen:

  • Workshop afleiding in het verkeer: Je leert je bewust te zijn van de schadelijke effecten van afleidende elementen achter het stuur, zoals de smartphone en je navigatiesysteem. Je leert ook na te denken over nuttige strategieën om de beschikbare tijd efficiënt te gebruiken zonder je veiligheid in het verkeer in gevaar te brengen.
  • AI-rijsimulatortests: in onze simulator ensceneren we verschillende scenario's op openbare wegen met en zonder afleiding (stad, snelweg, autosnelweg). Door de deelnemers met authentieke noodsituaties te confronteren, kan de instructeur observeren hoe de deelnemers reageren. De lesgever kan ook perfect nagaan of de veiligheidsregels correct toegepast werden.
  • Tests op de rijvaardigheidspiste: meting en analyse van de individuele reactietijd met een remograaf (een wetenschappelijk instrument dat in de auto's is ingebouwd), noodstop bij een obstakel, ontwijken van watermuren op gladde ondergrond.

 

Resultaat:

Al deze activiteiten stellen de deelnemers in staat zich bewust te worden van het risico van afgeleid rijden en hun rijvaardigheid op duurzame wijze te veranderen.

 

Prijs

Vanaf 250 euro (excl. BTW) per persoon voor een groep van 12 personen. De duur van de opleiding is een halve dag. Aanbod op maat, afhankelijk van het aantal deelnemers. 

De prijs omvat onder meer de huur van het terrein en de leslokalen, ontvangst met koffie, professionele begeleiding, voertuigen en verzekering.


Praktische opleiding: afleiding achter het stuur (1/2 dag)
offerte aanvraag
icone_newsletter Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Vias academy en abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief
* Wij geven jouw e-mailadres niet door aan derden en garanderen de vertrouwelijkheid van de door je verstrekte gegevens.